DE GODE
TÆL SKRIDT-HISTORIER

Hvert år er hundredvis af arbejdspladser med i Tæl Skridt – fra Gedser til Skagen – og her på siden kan du læse deres Tæl Skridt-historie.

Vi vil elske at høre jeres historie. Lad os dele de gode historier og inspirere hinanden – udfyld formularen nederst på siden og få andre godt i gang.

Har I ikke en historie at dele endnu?
Vær med i næste Tæl Skridt-kampagne!

______     Tæl Skridt Inspiration  ______

De gode historier fra arbejdspladser

Medicinalvirksomheden Lundbeck går med

Medicinalvirksomheden Lundbeck går med i Tæl Skridt kampagnen med over 600 medarbejdere fordelt på 74 hold. Det er primært deres danske afdelinger, men også teams fra den franske produktionssite tæller med.

Camilla Suhr, Senior Health and Safety Advisor i Lundbeck, sætter ord på, hvorfor de deltager i Tæl Skridt, og hvad bevægelse og sundhed på arbejdspladsen betyder i Lundbeck.

Læs hele historien 📖

Vallensbæk Kommune logo

Vallensbæk tæller skridt

”I Vallensbæk Kommune tæller samlet 737 ansatte og borgere skridt disse uger.

Baggrunden for at sprede tilbuddet ud til borgere og firmaer i Vallensbæk beror på fakta fra den nationale Sundhedsprofil.

Profilen afslørede nemlig, at der er en generel udfordring med manglende, daglig bevægelse. Forenings og Frivillighedsudvalget valgte derfor at gå ind i Tæl Skridt for at øge opmærksomheden på det gavnlige af at gå."

Læs hele historien 📖

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen logo

de kollegiale relationer blev styrket

”Uddannelses- og Forskningsstyrelsen deltog i årets første kampagne i 2023.

Tæl Skridt plakater blev hængt op og sendt ud per mail, og pludselig deltog hele 82 ud af de 220 medarbejdere. De fleste af dem har meget hjemmearbejde og har ikke været samlet så tit, så Tæl Skridt var et forsøg på at skabe noget kollegialt samt en form for teambuilding og en intern konkurrence.

Og konkurrencen blev hurtigt skabt på de forskellige hold, der var inddelt afdelingsvist."

Læs hele historien 📖

Meldgaard Gruppen logo

et godt BOOST i det kolde og våde før-forår

”Melgaard Gruppen var en af de heldige vindere af en omgang gratis Tæl Skridt i årets første kampagne. Vi vinder aldrig noget, men denne gang, var vi de heldige, perfekt!

Meldgaard Gruppen er kendt for sin sunde tilgang til kost, motion, arrangementer m.m. - og selvfølgelig var kollegaerne med på at deltage. Vi rekrutterede deltagere via en intern mail, der blev sendt rundt. Vores bogtrykker printede den flotte plakat som blev hængt op i vores små køkkener, så kollegaerne ikke kunne undgå at se dem.
Mailene rullede ind med tilmelding."

Læs hele historien 📖

SoSu logo

Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg

”Tæl Skridt-kampagnen har været medvirkende til, at det nye hold har fået en kæmpe fællesskabsfølelse og har gjort sammenlægningen lettere.

I undervisningen er der medtænkt ”skridt” som en mulighed for at lære på en anden måde. Både underviserne og eleverne oplever, at det har haft en positiv indvirken. På social- og sundhedsuddannelsen er der bl.a. fokus på refleksion som et centralt redskab i elevernes læreproces og et af midlerne til at opnå de erhvervsfaglige kompetencer."

Læs hele historien 📖

SCHUR logo

bevægelse, sammenhold, smil og fællesskab.

”Den har haft kæmpe betydning for bevægelsesapparatet - jeg arbejder som fysioterapeut og kan se der bliver færre skavanker på bevægelsesapparatet såsom rygproblemer, hovedpine, skulder og nakkeproblemer.

Mine kolleger har fået det fysisk bedre. På det mentale plan - få en aktivpause fra computeren, komme ud og få noget lys og luft.

Man gør plads til grin og fællesskab i en ellers travl hverdag. Ledelsen bakker op omkring trivsel og sundhed, og her passer Tæl skridt kampagnen godt ind.”

Læs hele historien 📖

rød ægg

______     Tæl Skridt Inspiration  ______

De gode historier fra
holdkaptajner & fighterhold

Under hver Tæl Skridt-kampagne indstilles holdkaptajner og hold, som gør noget ekstra for at få skridt på kontoen og dyrke sammenholdet.
Vi kårer ”den mest motiverende holdkaptajn” og ”fighterholdet” – lad dig inspirere af deres opfindsomme påfund og idéer!

Tæl Skridt 1 - 2024

Holdkaptajn Anne Dybkjær Smedegaard fra Børne og Undervisningsministeriet

Anne Dybkjær Smedegaard fra holdet ”Walking 9 to 5” fra Børne og Undervisningsministeriet, som deltog med 10 hold og i alt 83 deltagere, blev kåret som mest motiverende holdkaptajn.

Fra holdkammeraternes nominering lyder det bl.a.:

Jeg vil gerne, på vegne af mit tæl-skridt-team ”Walking 9 to 5”, nominere Anna Dybkjær Smedegaard som den mest motiverende holdkaptajn.

“Anna sørger for at motivere os hver dag. Allerede en måned før kampagnestart sendte Anna daglige reminders til os, der mindede os om at melde os til. ”Har I husket at tage jeres telefon i lommen, så den tæller skridt?”, råber hun efter os, når vi rejser os fra vores knirkende kontorstole og går en omvej til kaffemaskinen. Anna anerkender de forskellige personligheder vi har på vores tæl-skridt-team. Nogle af os skal roses, andre skal motiveres gennem konkurrencegenet. Anna sørger for begge dele.

Anna nøjes ikke med at rose og motivere os andre på holdet. Hun GÅR selv forrest som det gode eksempel. Selv i januars våde, kolde vejr GÅR Anna til og fra arbejde (fra Nørrebro til Sydhavnen og tilbage). Hun møder vindblæst og veloplagt op på arbejde – og det smitter. Afslutningsvist vil jeg fremhæve, at Anna har investeret i en pokal som vinderen af vores interne konkurrence på Walking 9 to 5-holdet kan GÅ hjem med, når kampagnen er afsluttet. Se vedhæftede billeder af Anna og pokalen, der står på spil.

Uden Anna som holdkaptajn ville det slet ikke GÅ, og derfor skal hun vinde titlen som den mest motiverende holdkaptajn.”

Selv siger Anna om at have vundet:

”Jeg blev så glad og overrasket, da jeg fik det at vide! TAK til mit skønne hold – for nomineringen og for at yde en kæmpe indsats i denne her periode 💪🏻”

Tæl Skridt 1 - 2024

Fighterhold Team Psykiatricenteret

Team Psykiatricenteret fra Assens Kommune blev kåret som sejeste Fighterhold. Fra nomineringen lød det:

“Jeg vil gerne nominere Team Psykiatricenteret til det sejeste fighter hold.

Vi ændrer vaner på livet løs. Vi lar bilen står , har både gået og cyklet på arbejd . Kontorstolene er skiftet ud med en cykel-stol, så ingen tid er til spille

Vi har meldt os til motion som vi ikke plejer at deltage i. Der spinnes, løbes og gås efter arbejdet. Vores hus skinner og dyrene er trætte efter lange gå og rideture.”

Efter de vandt titlen skrev de til os:

“Vi har nydt at være med i kampagnen og ser frem til næste gang. Vi får i løbet af kampagnen bevæget os mere en vi plejer, prøvet nye motionsformer og måder at få bevægelse ind i hverdagen og arbejdsdagen.

En anden vigtig bonus er også at der gir gode grin og sammenhold i teamet at være med i kampagnen.Tak for denne gang.”

Tæl Skridt 4 - 2023

Holdkaptajn Mai-Britt Mose Jensen fra Direktionssekretariatet i Motorstyrelsen

Mai-Britt Mose Jensen fra Direktionssekretariatet i Motorstyrelsen med holdet Team Tusindfryd blev kåres som kampagnens mest motiverende holdkaptajn.

Fra holdkammeraternes indstilling lyder blandt andet:

Mai-Britt går altid forrest med at få kollegerne med på holdet – og når vi er med på holdet, så finder hun på små konkurrencer og aktiviteter, som gør at vi får mere end skridt på kontoen.

‌Denne gang har hun igangsat følgende:

”Godmorgen Team Tusindfod. Så starter vi – og denne gang skal vi tælle bolde Jeg har placeret et net med bolde og en gennemsigtig plastickasse (så vi kan følge med i, hvor gode vi er ) ved stilleboksen. Du må lægge en bold i kassen når du:

1) Har cyklet til arbejde – gælder også el-cykler

2) Tog trappen op óg ned til frokost

3) Holdt en gående frokost

4) Har deltaget i et gå-møde.

Dagens farve er grøn, så i dag bruger vi de grønne bolde.
Det, som du skal gætte på denne gang er:

1) Hvor mange bolde får vi samlet på 14 dage?
2) Hvilken dag er sammenlagt den mest aktive?

God fornøjelse”

Hver dag får vi udmeldt en ny farve på boldene.

Herudover arrangerer hun en tur, som hun kalder ”Fælles vandhuls-vandring”, hvor vi stemmer om, hvilken dag det passer os bedst. Turen betyder, at vi i samlet flot gå ind i byen til et vandhul (et sted, hvor vi kan få en øl eller andet godt).

Mai-Britt fortjener i den grad fortjener at blive hædret som den mest motiverende holdkaptajn, da hun sørger for, at vi alle får skridt på kontoen, fællesskab og sjove oplevelser.

Fakta:
Mai-Britt Mose Jensen er holdkaptajn for holdet Team Tusindfod med i alt 17 deltagere. De kommer fra Motorstyrelsen, der i alt har 88 kolleger med fordelt på 9 hold.

Tæl Skridt 4 - 2023

Fighterhold Kolding fødegang

Kolding fødegang fik titlen som sejeste fighterhold med 40 jordmødre

Fra indstillingen lød det bl.a.:

Undervejs er der i messenger tråde blevet heppet på hinanden, dagligt har deltagerne skrevet aktuelle skridt ind flere gange, for at motivere de andre. Der er ligeledes i vagterne mellem arbejdet blevet gået mange skridt op og ned af gangene i fællesskab. Flere har delt skridt hacks, om hvordan fx vasketøjs sammenlægning kan give skridt.

Holdet har siden dag et været det hold i dk med flest skridt i benene, takker være ovenstående. Dagligt deles ligeledes dagens undervinder hold, her er holdene delt i aldersgrupper, dagens fighter deles også på en tavle. Sammen kan vi alt. Vi håber selvfølgelig at få titlen som fighter hold, for det er hvad vi er!

Tæl Skridt 3 - 2023

Holdkaptajn Tina Lind Kristiansen fra Dansk Maskincenter

Tina Lind Kristiansen fra Dansk Maskincenter, hold: MF Forever, blev kåret som kampagnens mest motiverende holdkaptajn.

Fra holdkammeraternes indstilling lyder det bl.a.:

“Tina har demonstreret en stor indsats og dedikation til at motivere og inspirere os alle til at komme ud og gå flere skridt.

Tina Lind Kristiansen har ikke kun været en fantastisk holdkaptajn, men også en kilde til inspiration på vores arbejdsplads. Hun har vist, hvordan engagement, fællesskab og sund livsstil kan blive en integreret del af vores daglige arbejdsliv.

Tina har bl.a.:

 • Plastret arbejdspladsen til i plancher om Tæl Skridt kampagnen
 • Slået hårdt ned på forsøg på snyd
 • Sendt dagligt motiverende mails med masser af ros
 • Har skaffet lækre sponsorpræmier
 • Har kæmpet for og lykkes med at få 72 personer ud af 88 til at deltage (81%)
 • Har været efter dem, der ikke får registreret skridt
 • Har hjulpet med at indtaste for dem, der har brug for det

Vi er meget stolte af Tinas præstation og hendes evne til at motivere og inspirere os alle sammen. Hendes sejr i Dansk Firma Idræts Tæl Skridt konkurrence er velfortjent, og vi ser frem til at fortsætte vores sundheds- og motionsrejse.”

Tæl Skridt 3 - 2023

Fighterhold Arla Foods Taulov-QEHS

Arla Foods Taulov-QEHS fik titlen som sejeste fighterhold.

Fra indstillingen lød det bl.a.:

“Vi har arrangeret en gåtur efter frokosten med en lille udfordring undervejs. Udfordringen kan bestå af ”tæl skridt” bingoen hvor vi laver hold og dyster, Fælles terningekast med øvelser, dødbold hvor man laver sprællemænd, squats eller lignende for at blive ”levende” igen.

Aktiviteterne foregår i arbejdstiden på vores besøgsgang 3 gange om ugen og vi har inviteret andre kollegaer med der har mulighed for deltage. Billederne er fra gåturen samt ”Træk en øvelse” med kort. Antal gentagelse + øvelse er bestemt ud fra kortet. Efterfølgende er der snolder til holdet med flest kort samt til de andre bravt kæmpende hold 😊”

Tæl Skridt 2 - 2023

Holdkaptajn Janne Fledelius fra Skovagerskolen

Janne Fledelius fra Skovagerskolen blev kåret til kampagnens mest motiverende holdkaptajn.

Fra holdkammeraternes indstilling lyder det bl.a.:

“Vi på Skovagerskolen indstiller hermed Janne Fidelius, holdkaptajn for Team Skovager, til prisen som den mest motiverende holdkaptajn!

Janne er UUNDVÆRLIG på Skovagerskolen, med sine utallige påfund med smørrebrød om fredagen, bogklub og nu vores deltagelse i ”Tæl Skridt” kampagnen. Uden Janne var vi ikke med. Uden Janne fik vi ikke gået.
Janne har lavet en plan for hele forløbet med tiltag som holder gejsten og skaber hold-ånd ud over alle grænser!


Så KÆMPE TAK til Janne! Både for denne kampagne og den kæmpe indsats du gør for t vi når i mål med det sammen. Men også TAK for alt det andet du gør for det gode kollega-skab og arbejdsmiljø på Skovagerskolen. Vi er heldige at have dig om bord! Tak for dig.”

Tæl Skridt 2 - 2023

Fighterhold DLSC går foran

“Jeg vil gerne nominere DLSC går foran til årets fighterhold.

Dette hold repræsenterer Danish Life Science Clusters medarbejdere fra kontoret i København.

Danish Life Science Cluster er Danmarks nationale life science-klynge, der bygger bro, driver innovation og skaber netværk mellem virksomheder, videnmiljøer og organisationer inden for life science og velfærdsteknologi.

Og derfor er det jo helt oplagt, at vores organisation sætter det lange ben foran og tæller skridt i Dansk Firmaidræts motivationskampagne.

Vi konkurrerer indbyrdes i organisationen med fire hold fra Region Nord, Midt, Syd og Hovedstaden.

Og lige netop kollegerne på ’DLSC går foran’ fra Hub Hovedstaden har med stor energi og entusiasme kastet sig over kampagnen. Vi holder walk n’ talks, udforsker nærområdet for nye gåture og går gerne en omvej for de ekstra skridt.

Det har været en kæmpe fornøjelse og inspiration at følge, hvordan kollegerne har skiftet fra ’hvad skal det nu gøre godt for?’ og ’vi har for travlt til at være med’ til ’lad os holde mødet som en walk n’ talk, for vejret er så godt’ og ’jeg måtte lige ud at gå i weekenden for at få lidt ekstra skridt’.

Ingen tvivl hos mig: DLSC går foran ER årets fighterhold!”

Tæl Skridt 1 - 2023

Holdkaptajn Anne Lotte Villadsen, hold "GANG i Middelfart"

Kampagnens mest motiverende holdkaptajn går til Anne Lotte Villadsen med holdet “GANG i Middelfart” fra Middelfart Kommune. 68 personer har deltaget i kommunen fordelt på 5 hold, hvoraf de 26 har været styret og motiveret af Anne Lotte. Fra indstillingen lyder således:

Anne Lotte har været holdkaptajn i nogle år nu, og har virkelig vokset med opgaven. Fra blot et år siden, var der ca. 8 på vores gå-hold, men i år har nået op på 26 deltagere!
Det skyldes især Anne Lottes ivrige arbejde for at få alle med i kampagnen, gang efter gang!

Anne Lotte motiverer med:
– Arrangerer gåture i frokostpauser flere gange om ugen, hele året rundt. Med ekstra gåture efter arbejde i kampagne-ugerne. (Se vedhæftede billede fra en gåtur tidligere på ugen)
– 40 frivillige personer ud af 100 i forvaltningen modtager nu Anne Lottes invitationer på gåture!
– Hører alle om de vil være med når en ny kampagne starter op, og bringer det gode budskab ud både på mail og ved direkte kontakt.
– Sørger for at videreformidlet materiale om gode gå-møder til både fællesmøder og ved ophæng af plakater i fællesområder.
– Giver ros til selv den mindste bedrift, som om det er ens første skridt!
– Laver engagerende konkurrencer løbende, blandt andet om holdnavn, hvem der deltager i flest gåture og hvem der har gået tættest på et rundt antal skridt.

Da der blev spurgt ud om vi skulle indstille Anne Lotte til mest motiverende holdkaptajn, kom der følgende tilbagemeldinger:
– ”Virkelig god idé, det synes jeg helt bestemt 😊”
– ”Det lyder som en rigtig god idé, det er i hvert fald velfortjent 😊”
– ”Jeg er også helt enig, Anne Lotte gør virkelig en forskel!”
– ”Med så frisk og engageret holdkaptajn som Anne Lotte, er jeg helt enig! Hun brænder virkelig for det, og støtter op om selv de mindste bedrifter! Den positive energi er lige det der er brug for i sådan en kampagne som denne! 😊”
– ”Fuld tilslutning herfra!”

Tæl skridt kampagnen giver meget mere end bare flere skridt på kontoen. Man får mødt med kollegaer på tværs af forvaltningen, og det støtter godt op om trivsel på arbejdspladsen!

Tæl Skridt 1 - 2023

Fighterhold Partner Revision RKB

Kampagnens fighterhold er holdet Partner Revision RKB med holdkaptajn Line Nissen Hansen i spidsen.

Jeg vil gerne nominere vores eget hold, som fighterholdet, da jeg synes, vi alle fortjener et kæmpe klap på skulderen.

Vi er et team bestående af 14 revisorer, der har et meget stillesiddende arbejde, hvor arbejdstiden i foråret er 42,5 time pr. uge.
Tiden til motion er derfor ikke altid prioriteret højest, men det må jeg sige, den har været siden konkurrencen blev skudt igang.
Alle holdkammerater gør en kæmpe indsats med skridt, svømning, spinning, roning og meget mere for mindst at opnå 10.000 skridt om dagen!

Fighterhold Partner Revision RKB TS1 2023

Derudover er der er indlagt en gå-pause om formiddagen med to-go kaffe, hvor vi værner om holdet!

Der er en intern konkurrence mellem afdelingerne i Partner Revision, hvor vi har indtaget 1. pladsen.
Vi vil give de andre afdelinger kamp til stregen, så det bliver nogle spændende uger.

Vi fortjener at blive Fighterholdet, da vi er et hold bestående af fightere.

Tæl Skridt 4 - 2022

Team captain Bjørg Alder Schulz, team KeepTheDoctorAway

She is the absolute most motivated team captain one could ever wish for.

Whether it is this TaelSkridt campaign or any other social or athletic campaign, she is there encouraging us all to get up and get moving.

How does she do that:

 • E-mail reminders
 • Booking us in our calendars
 • Encourages us to take the stairs and the longer route to the cantine or to meetings
 • Suggests walks
 • Responsible for weekly running/walking sessions in the team
 • And other crazy ideas

‌We have decided to make a video tribute to Bjørg – we have done our best, but of course, it would have been even better if we had included her and her encouraging spirit. However, we wanted it to be a surprise, so we had to do it without her.

So to end off: GO BJØRG! Thank you for being a great inspiration not to get stuck to our office chairs, but to step up and get moving!

Tæl Skridt 4 - 2022

Fighterhold TEAM JULLE

Vi er et hold som kommer fra en benhård akutmedicinsk afdeling på Glostrup Hospital, så jeg synes det er ufattelig flot og imponerende, at vores hold har formået at trække sig selv i nakken, fået gå-skoene på og gået den ekstra tur i skoven efter eller endda før arbejde. Vi har hver især været omlagt flere gange, både fra dag til nattevagter, nattevagter til aftenvagter, aftenvagter til dagvagter, og her kræver det altså en benhård selvdiciplin, at vi sammen kan nå de gyldne 10.000 skridt om dagen, da vi alle godt ved at søvn er en faktor, man IKKE må gå ned på. ALLIGEVEL står vi her, en uge efter med et super flot gennemsnit, og med et smil på læben over at vi ikke er noget “hvis vi kun har en dag tilbage, hvad ville du så gøre”….

Vores hold har fortjent et ekstra skulderklap, fordi vi er et hold som står sammen. Vi er et hold som kæmper med hinanden – i medgang og modgang. Vi er et hold som er disciplineret. Vi er et hold som ikke lader hinanden i stikken.
VI ER ET HOLD SOM ER EN DEL AF NOGET STØRRE!

VI ER TEAM JULLE!!!

Tæl Skridt 3 - 2022

Holdkaptajn Benedikte Lærke Alonso, Center for Kommunikation i Herning

Her på Center for Kommunikation i Herning, havde kun få overvejet at melde sig til tæl skridt 2022, før vores holdkaptajn tog teten, og skabte hvad der bedst kan beskrives som en folkelig gå-bevægelse.

Benedikte Lærke Alonso har egenhændigt motiveret adskillige afdelinger, så vi nu er nærmest halvdelen af hele arbejdspladsen tilmeldt på holdet Team Walk it Off. Vi gik fra et par stykker, til 20 raskt gående deltagere – Hvoraf flere har indkøbt skridttællere og alskens nyt fitness udstyr.

Benedikte har brugt motiverende snakke, hjemmelavet visuelt materiale, og en lille smule gruppepres. Hendes altid positive og opmuntrende sind, kombineret med ukueligt gåpåmod når folk havde undskyldninger, bragte os alle sammen med om bord.

Hun har produceret en overvældende mængde visuelt materiale, med anvisninger af omkringliggende gåture, og andet. Vedlagt finder I én af hendes tegninger, der blandt andet viser hvorfor man skal melde sig til Tæl Skridt 2022.

Vi nominerer Benedikte, fordi hun har motiveret os alle sammen enormt med hendes glade væsen og flotte streg – Hun fortjener i sandhed prisen som den mest motiverende holdkaptajn!

Tæl Skridt 3 - 2022

Fighterhold CIRKUS DIGI

JARH – Årets Fightere! Vi synes virkelig også, at vi har kæmpet for at komme i mål med de mange skridt – selvom vi desværre ikke vandt Børne- og Undervisningsministeriets interne konkurrence (slået med 500 skridt i snit) og den eftertragtede vandrepolak. Cirkus DIGIs holddeltagere laver meget stillesiddende kontorarbejde – derfor er der virkelig brug for inspiration, konkurrence, hep, tips og tricks og god holdånd for at komme i mål med de mange skridt. Og det bidrager alle holdets deltagere virkelig med. Hver dag har vores holdkaptajn sendt en motiverende mail, med som lige giver en status på holdets placering i tabellen, en anekdote fra en af holdkammeraterne, som beretter om, hvordan de hver i sær har fået ekstra skridt på skridttælleren.

Det kan være tips som:
– Gå en omvej hjem fra institutionen, når du henter børn
– Gå rundt på perronen når du venter på bus/metro/s-tog
– Altid tage trapperne
– Holde walk and talk møder
– Stå af den offentlige transport et stop før osv.
– Tag en tur i storcenter

Vi arbejder i en 4. etage bygning og holdet er delt på to etager 1. og 4. sal. holddeltagerne har lagt skridt ind, ved at besøge hinanden. Var der ikke nogen kollegaer på pinden, lagde man en lille skør besked på arbejdspladsen – så man vidste, at det nu er ”ens” tur til at komme ud at løbe. Holdet har virkelig lagt sig i selen for at være kreative i deres tips og de er blevet videreleveret med masser af humor, som er svær at gengive her. Men vi er super glade for titlen som Tælskridt kampagnens sejeste fighterhold og kommer til at fighte endnu mere til næste kampagne, så vi kan vinde vandrepokalen tilbage!

 

Børne- og undervisningsministeriet Logo

CIRKUS DIGI skal vinde konkurrencen som ugens sejeste figther hold.
Det skal de fordi:

– De er de sejeste trasketeer der findes
– De KÆMPER for at generobre vandrepokalen i Børne- og Undervisningsministeriet
– De opmuntre hinanden til at gå flere skridt med gode tips og tricks
– Der er god stemning, positiv anerkendelse og gak og spas over hele linjen
– Skridt tælling bliver taget så seriøst, at man investere i skridttæller
– Vores sejeste trasker, der går omkring 30.000 skridt om dagen, er gravid og lider af kvalme
– Vores holder spænder i alder fra 25-57
– De spreder god energi og smil

Eksempler på holdets gode trasketips:

– Man kan evt. også tage en tur i et af de større shoppingcentre, hvis regnen varer ved og vandre rundt der. Der er jo også kun 16 fredage til juleaften, så der er nok at gå i gang med 😉
– En times crosssfit giver over 13.000 skridt. Sidstnævnte er i videst mulig omfang mit ”trick,” selvom jeg ikke længere har formen til to timer i streg.
– Jeg tog metroen hjem fra restuarant i går, fordi det regnede og var blevet sent. Men mens jeg ventede på metroen gik jeg runder på platformen – folk troede muligvis at jeg var blevet sindssyg.
– Motiverende konkurrencegen: Fik lige set at holdet på 2. pladsen kun har tre deltagere, så kan de jo virkelig lave et vildt gennemsnit hurtigt – skal vi lige steppe up!
Julie foreslår sommerhusbygning, mens Monica hygger sig med vandskade 
– Rengøring er også et bud, hvis som mig er lidt mindre uopfindsom

Holdkaptajn Christina Riisberg, "AUH's rappe fødder"

Tæl Skridt 2 - 2022

Christina Riisberg fra holdet “AUH’s rappe fødder” blev kåret til kampagnens Mest motiverende holdkaptajn.

Fra holdkammeraternes nominering lød det bl.a.:

“Jeg/min gruppe (AUH’s rappe fødder) vil gerne indstille vores hold-kaptajn (Christina Riisberg) som den bedste holdkaptajn. Hun har været foregangsmand for, at vi på afdelingen kom i gang med Tæl Skridt, og det er blevet til fire grupper a 4-8 deltagere. Det er en meget stor del af vores ansatte på afdelingen. (…) Christina har oprettet en messenger-gruppe, hvor vi dagligt indrapporter dagens mange gøremål. Hun indrapporterer skridtene/omregnet skridt for os. Hun sender billeder fra egne gå-ture samt opfordrer både til hjælp og selvhjælp.”

Fighterhold Ringsted B & B

Tæl Skridt 2 - 2022

Titlen “Fighterholdet” gik til ”Ringsted B&B” med 34 deltagere fra Ringsted Bibliotek og Borgerservice.

Se deres fantastiske indstillingsvideo her.

Holdkaptajn Kasper fra team SAS

Tæl Skridt 1 - 2022

Kasper fra team SAS skulle motivere sine 14 gæve kvinder, og det har han gjort med bravour, og har derfor vundet titlen som den mest motiverende holdkaptajn.

“Så fik vi endelig overrasket Kasper med hans titel som “mest motiverende hold kaptajn”. Han blev meget glad og overrasket og venter i spænding på sin GULD kop som jo var i restordre, da du sendte mig pakken. Kasper har gavmildt delt ud af nøgleringe og bolsjer.
Som I kan se på fotoerne, så har vi indrammet plakaten. Kasper bemærkede, at han faktisk har brugt alle citater, dog manglede der et : ´hvis du snyder, snyder du jo kun dig selv”.

Fighterhold Gå med næsepind

Tæl Skridt 1 - 2022

“Vi har trippet på stedet i det minut, testen skal være i væsken, og når der har været stille, er der blevet travet rundt i lokalet og endnu bedre har vores skridttæller, som er koblet sammen, presset os i fritiden, så der blevet gået lange gåture ude i alt slags vejr!
Men den vigtigste af alt er at vores humør er højt, og det giver den bedste livsenergi Wow! Siger vi bare. Der er blevet steppet for at få tempoet op, hoppet, lavet squat på stedet og høje benløft – alt for at tænke noget mere ind siden sidst.
Vi har gået RIGTIG mange skridt tilsammen imod hinanden, men det vigtigste af alt er, at vi har gjort det sammen!”

Ja, hvem et vi, vi er Gå med Næsepind altså vi kommer fra RKSK kommunes kviktest team og her har det faktisk øget skridt siden sidste gang ,vi har været med! Det handler faktisk mere om, hvordan man kan ændre på sin hverdag og få den fyldt med flere skridt.
– der er ingen tvivl om at vi har haft meget travlt de sidste par dage, der er blevet fundet rigtig mange positive elever, personaler og endda vores egne kollegaer, og det har gjort at vi har løbet rigtig hurtigt!

Holdkaptajn Lisbeth Carlson på team JAF/RF blev den mest motiverende holdkaptajn i årets første Tæl Skridt kampagne

Tæl Skridt 1 - 2022

Tine har flere uger før tæl skridt start teaset os med kommende interne konkurrencer:

• Den bedste gåtur – send din grafiske tur ind, så kan man vinde en hjemmehæklet Kaj Boisen fugl. Det har hun fået én anden kollega til at sørge for.

• Hendes kæreste Klaus har udviklet en randominiseret udtrækningsmaskine med følgende inputs i 3 kategorier:
1. flest, færrest, største forskel, mindste forskel
2. i dag, i går
3. samlet antal skridt, kun skridt, kun omregnede skridt

👉 Der bliver deltagerne inviteret til en lille skypeseance, hvor hun sætter “maskinen” i gang, imens hun kommer med motiverende hints til at få flere skridt ind evt. omlægge temadag til byvandring, huske at få rørt sig i mellem møderne osv.
Til denne konkurrence har Tine fået sponsoreret fine merchandises fra jeres hjemmeside af vores leder, Lene Lund. Dagens vinder, Anne vandt, da udfaldet blev: flest samlede antal skridt i går. TILLYKKE til Anne (hun vandt en walk mulepose).

👉 Vi har det sjovt på tværs af vores to hold, og Tine gør (har været holdkaptajn ad flere omgange) alt hvad hun kan for at motivere. Hun ved, at vi elsker konkurrencer, derfor er det så fedt, at hun har lavet interne konkurrencer til os andre for at motivere.
Hun har allerede planer for næste uge, som vi godt kan glæde os til. men det er stadig en hemmelighed for os! 🙂

Holdkaptajn Kirsten Juhl Larsen - Klintegården, et social psykiatriske bosted for voksne.

Tæl Skridt 4 - 2021

Kirsten er som alle hendes kollegaer super energiske og professionelle i deres arbejde med beboerne og deres sundhed både fysisk og mentalt. Hun står helst i baggrunden, men der er ingen tvivl om, at Kirsten nyder at være en del af noget større. Så med ny-opereret knæ lavede hun en invitation til alle sine kollegaer, om at vi kunne melde os samlet til og være sammen om at tælle skridt, hun skulle nok klare det praktiske som vanligt. Vi er 18 tilmeldte, og Kirsten sørger dagligt at gå med forskellige, så alle er med. Kirsten har endda fået ”smittet” beboerne til at motiverer personalet. Hun sender mails og hepper, hun har oprettet en Messenger tråd :Tæl Skridt, hvor hun kommer med citater, billeder mm for at motiver alle. Kirsten blev uddannet idrætsambassadør i år og hun har på sin egen næsten usynlige måde fået hendes kollegaer til at tale om bevægelse, uden de har opdaget det. Kirsten oprettede fællesskabet Walk & talk, så alle hendes Kollegaer kunne mødes på tværs, oprette gåture planlagte og spontane. Kirsten har virkelig formået at skabe et hold af kollegaer, hvor nye bekendt/venskaber dannes, smil og grin deles og motion bliver en leg. Kirsten har skabt en platform hvor det ”glemte” konkurrence-gen bliver genfundet og det indre legebarn igen får lov at boltre sig.

Om overraskelsen skriver holdkammerat Monica Soto Kristensen:
– Så lykkes det os at overraske Kirsten, som I kan se på det store billede. Kirsten blev overrasket ved at vi kom forbi kontoret i det hus, hun er ansat i og råbte tillykke. Kirsten blev meget overrasket og sagde
”Hvad laver I dog?”. Vi fortalte at vi havde indstillet hende imens der blev filmet. Kirsten åbnede sine gaver og udbrød; ”Gud hvor er i dumme. Nu tuder jeg”. Der blev krammet og grinet.

Fighterhold ”Team ZOLES er et rigtigt fighterhold!”

Tæl Skridt 4 - 2021

“Vi er en tech-virksomhed i Nordsjælland med et hold på 8 der er med. Vi sidder foran Computeren 8-10 timer om dagen, så vi er virkelig kommet ud på en prøvelse for at få det flettet ind, både i arbejdsdagen og i fritiden, med børn og gøremål. MEN vi kæmper, og vi er så seje alle sammen. Undertegnede, som også er direktør og ejer af virksomheden har udstyret alle medarbejder med et smartwatch, så motivationen kan øges og skridtene kan tælles.

Alle er simpelthen så seje på vores fighterhold. Det er super svært for sådan nogle computernørder og kontormus som os, at få det en ind som en del af dagen, men alle har alligevel fået det gjort. I starten brokkede de sig dog lidt over ømme ben og muskler, men nu er der intet at brokke sig over. Derudover så er 2 af vores holdmedlemmer fleksjobbere. De har virkelig fået gået sig nogle skridt. De tager kampagnen meget seriøs og har også en intern kamp. De har virkelig gået meget og rykket sig.”

holdkaptajn 1 TS3 2021
midttrafik logo

Holdkaptajn Martin Dalsgaard fra Midttrafik

Tæl Skridt 3 - 2021

Fra holdkammeraternes nominering kommer alle de gode grunde her👇🤩
– Martin motiverer alle til at gøre en ekstra indsats. Både de der kæmper for at nå 10.000 skridt og de der allerede kommer langt over.

– Martin er den ultimative holdkaptajn, da han giver motivation og ikke mindst sjove ideer til, hvordan vi kan gå flere skridt (mere kaffe, flere skridt).

– Martin er altid et skridt foran – eller 20.000…

– Martin giver daglige opfølgninger (og påmindelser) til holdet om, hvordan stillingen er og motiverer dermed også holdet til at gå den ekstra mil for at få indsamlet flere skridt!

– Martin laver og sender lige en rute, vi kan gå, i stedet for at cykle / køre, når han ved, at nogen skal ud af huset.

– Martin har gennem Tæl Skridt-konkurrencen skabt sammenhængskraft i afdelingen i en Corona-tid, hvor vi så alt for lidt til hinanden.

– Det er kun en meget energisk holdkaptajn, som foreslår, at man kan tage en 4 timers gåtur for at deltage i et kollegaarrangement! Var det ment i sjov? Næppe…

– Martin er den bedste holdkaptajn, fordi han er super god til at skabe hold-ånd. Han går selv forrest og er et godt eksempel for os alle. Med et smil og en venlig, men bestemt reminder får han os alle til lige at gå et par skridt længere.

Fighterhold "Team Jura er et rigtigt fighterhold!"

Tæl Skridt 3 - 2021

“Vores indsats har kostet os vabler, sved, ømme ben og fødder, og det har tæret på vores relationer, når familiemedlemmer og ægtefæller er blevet irriteret over, at vi gang på gang har vandret frem og tilbage foran fjernsynet i stedet for at sidde i sofaen; har trippet i rundkreds under en seriøs samtale eller har gået rundt om bordet, når der blev lagt tøj sammen.

Vi har steppet på stedet, når der er blevet smurt madpakker eller bagt med børnene, deltaget i børnenes leg på hoppepude, og vi har udmattet hunde og familiemedlemmer, når vi har slæbt dem med på alt for lange gåture.

I vores fælles messengerchat er der blevet delt daglige resultater og opmuntrende bemærkninger lige til det sidste.

Vi har måttet tænke kreativt for at få gået under arbejdet, men med en konstellation med computeren på et løbebånd eller et hæve/sænkebord har det været muligt også at få lagt skridt ind i arbejdsdagen, hvor det ikke har været muligt med en walk-and-talk.

Vi har kæmpet hårdt i forsøget på at nå førstepladsen i den interne stilling i vores koncern, og jeg kan kun håbe på, at I ligeledes ser os som et rigtigt fighterhold!”

Fighterhold 1 TS3 2021
holdkaptajn 2 TS3 2021

Holdkaptajn Tine Kanne Sørensen fra Region Midt

Tæl Skridt 3 - 2021

Tine har flere uger før tæl skridt start teaset os med kommende interne konkurrencer:

• Den bedste gåtur – send din grafiske tur ind, så kan man vinde en hjemmehæklet Kaj Boisen fugl. Det har hun fået én anden kollega til at sørge for.

• Hendes kæreste Klaus har udviklet en randominiseret udtrækningsmaskine med følgende inputs i 3 kategorier:
1. flest, færrest, største forskel, mindste forskel
2. i dag, i går
3. samlet antal skridt, kun skridt, kun omregnede skridt

👉 Der bliver deltagerne inviteret til en lille skypeseance, hvor hun sætter “maskinen” i gang, imens hun kommer med motiverende hints til at få flere skridt ind evt. omlægge temadag til byvandring, huske at få rørt sig i mellem møderne osv.
Til denne konkurrence har Tine fået sponsoreret fine merchandises fra jeres hjemmeside af vores leder, Lene Lund. Dagens vinder, Anne vandt, da udfaldet blev: flest samlede antal skridt i går. TILLYKKE til Anne (hun vandt en walk mulepose).

👉 Vi har det sjovt på tværs af vores to hold, og Tine gør (har været holdkaptajn ad flere omgange) alt hvad hun kan for at motivere. Hun ved, at vi elsker konkurrencer, derfor er det så fedt, at hun har lavet interne konkurrencer til os andre for at motivere.
Hun har allerede planer for næste uge, som vi godt kan glæde os til. men det er stadig en hemmelighed for os! 🙂

Maria Ladegaard, Rambøll
Rambøll logo

Holdkaptajn Maria Ladegaard, Rambøll

Tæl Skridt 2 - 2021

Vi er et hold på 12, som Maria hver dag motiverer. Hun har oprettet en intern konkurrence med 7 prise, som præsenteres på et Award Show ugen efter tæl skridt stopper.
1. Bedste/sjoveste motivationsidé
Prisen går til en holdkammerat der har gjort lidt ekstra for at motivere sine holdkammerater.
2. Bedste/sjoveste billede eller video fra gåtur (eller anden aktivitet)
Prisen går til en kollega som har delt det bedste billede eller den bedste video fra sin indsamling af skridt.
3. Fighterprisen
Prisen går til en holdkammerat, der har ”kæmpet kampen”.
4. Kartoffelprisen
”Prisen” går til den holdkammerat, som har det laveste antal skridt på én dag og dermed er holdets største sofakartoffel.
5. Godt begyndt – prisen (afsløres allerede mandag den 26. april)
Prisen går til den holdkammerat som har givet den mest gas i den første kampagneuge
6. Højeste skridtantal på én dag
Prisen går til den holdkammerat der har flest skridt på én dag. Mere


7. Flest skridt
Prisen går til den holdkammerat, der har gået flest skridt samlet set.
Dertil skriver Maria til os hver dag. Hun har lavet både en facebookside, et teams site og bruger chatten på tæl skridt, så hun når du til alle.
Hun er også sød til at skrive, hvis vi ikke får noteret vores skridt, og rose os og motivere ved at sende oversigter med hvor meget vi har gået og hvordan vi er placeret blandt de andre hold i Rambøll.

Fighterhold MVJYL Racerkort fra Midt- og Vestjyllands Politi med holdkaptajn Preben Elvers Pedersen i spidsen

Tæl Skridt 2 - 2021

Som holdkaptajn på MVJYL Racerkort, kan jeg garantere, at vi i løbet af de seneste 14 dage har brudt en masse naturlove. Vi er en afdeling hvor skridttælleren, efter en almindelig arbejdsdag, kun når 2.000-3.000 skridt for mange af os. Alle 30 deltagere har i en blanding af både sol, vind, blæst, storm, vand, blod, sved og tåre trodset naturens kræfter.

Tæl Skridt har hjulpet MVJYL Racerkort med sammenhold ved, at skabe en simpel måde at kommunikere og registrere udfordringen på.

MVJYL Racerkort fra Midt
Tanja Vilhelmsen, Aarhus Universitet
Aarhus Universitet logo

Holdkaptajn Tanja Vilhelmsen, Aarhus Universitet

Tæl Skridt 1 - 2021

Tanja har løbende motiveret de 67 deltagere på tværs af 6 afdelinger til at få indtastet deres skridt, og hun uddeler præmier ikke bare til dem, der går flest skridt, men også til andre skæve placeringer. Hun har blandt andet sendt motiverende mails indeholdende fun-facts om holdes resultater.

Hvem havde f.eks. vidst, at 1.782.957 skridt svarer til mere end 1248 km eller længden af 10.400 store fodboldbaner eller 4.160.233 gennemsnitsagurker, hvis ikke Tanja havde gjort opmærksom på det? Tanja har virkelig holdt motivationen oppe i løbet af 2020 og ind i 2021, og hun fortjener et skulderklap for sin indsats.

Fighterhold Danske Fragtmænd Salg med Morten Andersen i spidsen

Tæl Skridt 1 - 2021

Fedt vi kom med i denne skønne kampagne. Det øger vores sammenholdet i vores salgsafdeling. Mig og mine to kollegaer stiller hver morgen vækkeuret til kl. 0530 og springer i tøjet for at nå en lang gå tur inden jobbet. Det har vi gjort hver dag under kampagnen, også i weekenden.
Det er endda på trods af sne, frost og blæst. Når gåturen er overstået skrives vi på holdet ved på SMS for at høre hvordan det er gået. Alle er vi enige om at det giver en lækker start og en god appetit på, hvad dagen må bringe.

Danske Fragtmænd Salg
Logo_Danske_Fragtmænd

______     Tæl Skridt Inspiration  ______

Vinderhold

I hver kampagne er der 40.000 skattefrie kroner på højkant – vinderne udtrækkes blandt alle hold, der i gennemsnit har gået 10.000 skridt i
8 ud af kampagnens 14 dage.

Hvad er jeres historie?

Udfyld felterne nedenfor og del jeres Tæl Skridt-historie med os.

Giv os dine bedste tips, sjoveste oplevelserne, skæve påfund – og inspirér andre arbejdspladser og kolleger.

Hvis I ikke har en historie at dele endnu, så tøv ikke med at deltage i næste Tæl Skridt-kampagne – de gode gå-oplevelser venter derude! 

question ribbon

0

tak!

Tusind tak for jeres
Tæl Skridt historie.

Vi vil så hurtigt som muligt få den online i Walk of fame.
Vi skriver til dig, når historien er synlig.

I mellemtiden kan du følge os på Facebook og Instagram, hvor vi poster spændende nyheder.